Australie
Blijf op de hoogte en volg Carli en Maria
07 November 2007 | Australië, Corrimal
De controle om Australie in te komen bleek erg streng te zijn en zorgde voor nogal wat oponthoud. Het is bijvoorbeeld verboden om planten, voedsel, enz., in te voeren. Zo hadden we anderhalve kilo kaas bij ons als cadeau uit Nederland, en kregen we het wel even benauwd. Gelukkig ging alles goed, en konden we dan eindelijk oom Jo en tante Angela ontmoeten, want deze stonden ons al op te wachten.
Allereerst gingen we even bij Kathy op de koffie, (dit is hun dochter), en daarna naar huis. Hier konden wij gebruik maken van een leuk tuinhuis achter het huis, wat van alle gemakken is voorzien.
Donderdag 1 november zijn we met Kathy met de trein naar Sydney gegaan, (ongeveer 100 km), alwaar we alvast onze eerste indrukken opdeden. Deze rondwandeling vond voornamelijk plaats in China Town, en in een baai met een aangrenzende haven genaamd Darling Harbour. Ook hebben we tussentijds met Peter, (een zoon van oom Jo en tante Angela), geluncht in 'n chinees restaurant, waar ze met verschillende gerechten langs de tafels kwamen. Als je dan iets wilt, dan zetten ze datgene op je tafel, waarna je op een kaart een stempel krijgt. Met deze kaart wordt nadien je totaal te betalen bedrag bepaald.
Vrijdag gingen we op de koffie bij 'n Hollandse dame (Joke genaamd), en daarna bij Tanja en Neven wezen lunchen. Dit zijn kennissen van ome Jo welke een aantal jaren geleden ook in Geffen op vakantie zijn geweest en ons dus nog goed herinnerden. Bij hun mochten we ook van de computer gebruik maken, zodat we daar eindelijk ook ontdekten dat Tim, Koen en Bram ook een eigen site hadden opgemaakt, (zie daarvoor de reacties van hen bij het stukje onder het bericht Hong Kong!) 's Avonds zijn we naar de beach van Wollongong gweweest, waar we wat rond gewandeld hebben.
Zaterdag 3 november was het koud en regenachtig. We zijn toen naar het Symbio Wildlife Park geweest, een soort dierentuin waar ook heuse shows gegeven worden met enkele dieren. Carli stal in ieder geval de show, door als een echte wild life- ster, met een grote Boa Constrictor om zijn nek op de foto te gaan. Niet schrikken het bleek niet gevaarlijk te zijn, en de rug van Carli is gewoonweg weer 100% in orde!
's Avonds mochten we aan tafel bij een fantastische barbeque in de tuin bij Kathy en haar man Peter en zoon Ryan. In deze tuin komen s' avonds telkens een vijftal dieren, possums geheten. Deze kleine annimals zijn ongeveer te vergelijken met een grote kat, en richten toch wel veel schade aan, voornamelijk aan planten, en komen ook gerust onder je stoel door gelopen. Een beetje eng was dat wel want ze zaten dus ook gewoon boven je hoofd op een houten balk en hielden zo alles in de gaten zo leek het wel.
Daags daarna was het prachtig weer, (korte broek en in een hemdje). Ryam had een zeilwedstrijd en daar zijn we met z'n allen naar wezen kijken om aan te moedigen. Hierna zijn we met Kathy, Peter en Ryam nog naar de Blow Hole geweest; een rotsformatie waar tussen de spelonken enorme hoge golven uiteen breken en wel 30 meter omhoog kunnen spuiten.
Maandag 05 november zijn we met Angela, Tanja en Neven opnieuw naar Sydney gegaan. Lekker vroeg aangereden zodat we zoveel mogelijk nog konden gaan zien. Hier vond ook al snel een ontmoeting plaats met Carli's mede APM Bigband- lid, Liesbeth plaats. Heel toevallig had ook zij een trip gepland in deze periode naar Sydney, dus dat kwam toevallig zo uit! Samen met haar koffie gedronken en dat was gezellig. Aansluitend naar The Opera House en the Harbour Bridge gewandeld. Over de brug die misschien wel 80 meter hoog is en ongeveer 900 meter lang is, heb je de mogelijkheid om helemaal omhoog en weer omlaag over die boog te lopen. Heel indrukwekkend allemaal. Al die tijd naar uit gekeken, en nu sta je daar ineens!!! Een fantastisch bezoek om nooit meer te vergeten.
Groetjes Carli en Maria
07 November 2007 - 11:17
Suus En De Kids:
Dag reizigers. Dat klinkt allemaal weer bijzonder goed, fijn dat die rug van Carli ook meewerkt en dat je niet meer met die zware kaas hoeft de leuren ;) Het huis in de Rosmolen staat er nog, dat van jullie ook. Blijven genieten, en tot mails, vanuit New Zealand??
Lieve groeten, Suus, Jerom en Robin -
07 November 2007 - 11:41
Angela:
I found it very interesting, don't you?
Carli and Maria is having this sight seeing of Australia. I'm happy for you to be able because it is like an adventure! It is nice having you here.
Angela -
07 November 2007 - 12:26
Marjo En Judith:
Nou... ik moet zeggen dat de jongens eveneens een prachtige reis aan het maken zijn.:P -
07 November 2007 - 13:56
Ons Ans:
Leuk, zo'n verhaal, Maria. We krijgen zo een goed idee, wat jullie allemaal beleven. Dat opera-gebouw hadden wij vorige week als quizvraag!. Misschien nog leuk om titels aan de foto's te geven?! Als dat lukt. Succes met alles. -
07 November 2007 - 17:54
Bas Vd Braak:
Wat mooi zeg dat mijn peteOPA en peteOMA het zo goed naar hun zin hebben, zover hiervandaan. Ja jullie lezen het goed. Je zus wordt nog een keer oma. Groetjes en geniet van jullie welverdiende vakantie. Jullie petezoon die vader wordt. Bas -
07 November 2007 - 18:19
Tante Mien :
Carli en Maria . 7 nov 2007 i9-20
Wat mooie allemaal een reis. om nooit meer te vergeten en de fotos zijn erg mooie Hier is alles goed
Blijf samen maar lekker genieten en wij blijven zo ook mee op de hoogteWij wensen jullie nog een fijn tijd toe.
Ome Bert en tante Mien. -
07 November 2007 - 20:40
Tante Mariet:
Ik ben bij Theo voetballen kijken en kijk dan ook meteen jullie foto's. In de rust de brief gelezen.
Groeten aan onze Jo en Angeline en veel plezier. -
07 November 2007 - 21:04
Antoinette B:
Hey schatten!! Wat super allemaal weer! En wat fijn dat Carli weer rechtop loopt! De jongens zijn vanavond weer geweest, het was weer een dolle boel! Melanie had gekookt en ze hebben goed gegeten en we hebben veel gelachen. Ze redden zich prima en als ik lees dat julle huis er ook nog staat, kunnen jullie onbezorgd genieten....Dikke kus, ook van Frank en de kids! -
07 November 2007 - 22:20
John:
Tomorrow is the day when we say goodbye,but not for long we will meet again next year. we enjoyed you compagnie over here bye for now
John and Angelina x o x -
07 November 2007 - 22:52
Glenn Habieb Kiwa NV:
Dag Carli en Maria,
Gelukkig gaat het geod met Carli, ik heb nog gebeld naar Heijmans Bestcon op 25 oktober om jullie prettige vakantie te wensen toe ik hoorde dat Carli last had van zijn rug en ziek thuis was. Ik maakte mij een beetje zorgen. Carli keek echt uit naar deze wereldreis. Ook ik waan mij weer terug in Australie en New Zealand. Het is voor mij nog maar 6 maanden geleden. De foto's zien er exotisch uit. Veel plezier en tot ziens. Ik zal jullie etappes volgen.
Glenn Habieb, Kiwa Certification Rijswijk -
08 November 2007 - 06:13
Neven:
Nice to have you at our place !
We wish you a great trip to New Zealand! -
08 November 2007 - 17:35
Jos En Gerry:
Fijn om te lezen dat het weer goed gaat met de rug van Carli.
Geniet nog even van Australie en een heel goede reis naar Nieuw Zeeland.
Jos en Gerry -
09 November 2007 - 11:58
Peter Mertens:
Gelukkig is de rug van Carli weer helemaal in orde zodat jullie fijn kunnen genieten, let op voor de dangerous. -
09 November 2007 - 16:32
Bart Bestcon:
Hallo Carli& Maria,
terwijl hier de stormvloedkering voor het eerst in lange tijd dichtgaat en de temperatuur niet boven de 5 graden komt vergaat het jullie toch een stuk beter.
Eerst zo'n dreigende foto van Carli in de rolstoel op Schiphol, maar later gelukkig stralend in de zon, prachtig!
Geniet ervan, Simon past prima op je tent. -
09 November 2007 - 19:44
Wilma En Linda:
Wat geweldig allemaal zeg en wij maar werken.
Ziet er goed uit.
Maar even een vraag van huishoudelijke aard:
Ga jij mee met de teambuilding 12 december a.s.?
Ga je dan ook een surprise maken? zo ja dan trekken wij een kaartje voor je en dan stoppen we jou naam ook in de pot.
Laat maar even weten als je tijd, maar natuurlijk wel snel hihihaha.
Nog veel plezier en geniet ervan, pak een wijntje (of meer) op ons.
Groetjes Wilma en Linda
de beste plegen van het gesticht. -
10 November 2007 - 10:33
Annet & Arie:
Leuke site en ook fantastisch om die enthousiaste gezichten van Carli en Maria te zien op de foto's. Dit is nog maar het begin want als jullie dadelijk metjullie camper de echte natuur van dit werelddeel gaan ontdekken wordt het natuurlijk nog veel spannender. Vooral de foto's worden dan nog belangrijker. -
10 November 2007 - 13:41
Barry & Jo:
Looks like you are having a great time - lots of lovely pictures !!
Looking forward to hearing all about it when we next meet ! -
10 November 2007 - 18:12
Nikki:
Hele leuke foto's.. lijkt me echt vet daar ;)
Fijne vakantie verder
Kuskus Nikki! -
11 November 2007 - 09:51
Pa En Ma Wildenberg:
Carli en Maria wij volgen alles op de voet.hier is alles een beetje bij het oude de tuin ligt vol met houtsnippers en bladeren,de wortelen zitten in de diepvries en het witlof is uigedaan,met de boys is het ook goed gisteren met Bram Sinterklaasinkopen gedaan de rest volgt denken wij van de week
groetjes pa en ma -
20 November 2007 - 08:13
Matti:
Ik ben geloof ik wat laat met m'n reactie op Australië want inmiddels zijn jullie alweer wat kilometers verder maar leuk om de foto's te zien, ook van de family. Blow hole en Sydney staan me nog goed in mijn geheugen.
Als je de familie nog mocht spreken dan doe ze maar de groeten en voor jullie geniet nog van de rest van jullie superreis!