Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Carli en Maria - WaarBenJij.nu Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Carli en Maria - WaarBenJij.nu

Nieuw Zeeland

Blijf op de hoogte en volg Carli en Maria

14 November 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington

Vrijdag 9 movember zijn we om 16.30u in Nieuw Zeeland geland (2 uur tijdverschil met Australie, dus nu in totaal 12 uur vooruit op Nederland). Nadat we alle controles hadden gehad, zijn we met de taxi naar het hotel gegaan, uit wezen eten en vroeg naar bed. De volgende dag gingen we Auckland verkennen. We kozen voor een sightseeing tour met een Hop-on/ hop-off bus. De eerste stop die we namen was bij een kathedraal. De oude kerk was helemaal van hout, en het nieuwe gedeelte was er nadien vooraan gebouwd. Deze was erg modern met veel glas in lood. Daarna weer in de bus en een volgende stop bij het museum, waar ook een wintertuin bij was met vele prachtige bloemen. Daar wat rondgewandeld en toen weer in de bus.
Enkele bezienswaardigheden laten schieten, en toen naar de Skytower (328 mtr. hoog!) Daar kaartjes gekocht en met de lift omhoog, waarbij je naar buiten kon kijken terwijl je naar boven ging. Eerst naar ongeveer 186 mtr. en toen naar het skydeck viewing platform op 222 mtr. hoogte. Een belevenis en een prachtig uitzicht over de stad.
Toen terug naar het hotel, onze spullen opgehaald en met de taxi naar de camperverhuurder gereden. Nadat we aldaar alles getekend, uitgelegd en nagekeken hadden gingen we op weg. Ja hoor; links schakelen, links rijden en met een bus van ca. 6.6 mtr. lengte. Eerst maar eens naar de supermarkt om boodschappen te doen, en toen naar Takapuna naar onze eerste camping.
Zondag 11 nov. na de eerste nacht in de camper (goed bed en heerlijk geslapen), op naar het noorden. Al gauw buiten de bewoonde wereld, en we genoten van de prachtige natuur en de vele vergezichten. Het ene nog mooier dan het andere. We reden door een bergachtig gebied met af en toe een schitterend uitzicht op een baai. In Whangarei op een camping aangekomen, waar we nog 2 fietsen huurden (gratis; zit in het contract van de camper). We zijn toen naar een prachtige waterval gefietst en gelopen i.v.m. de talloze heuvels (een mooi landschap).
Deze Whangarei- falls zijn 26 mtr. hoog, en rondom er omheen een prachtige natuur. Daarna terug naar de camping.
De volgende dag naar Russel gereden. Dit ligt aan The Bay of Islands (144 eilanden welke voor de kust liggen). We kwamen op een prachtige hoog gelegen camping, met voor ons een beste plek met een uitzicht
helemaal over de baai. We hebben hier wat rondgewandeld, een terrasje gepikt en wat huishoudelijke dingen gedaan. (De was!)
De dag erna, in de vroege ochtend, met een boot mee, langs een heleboel eilanden, op zoek naar de dolfijnen. Voor de kust van een bepaald eiland zagen we er ca. 15 stuks zwemmen, o.a. moeders met jongen. Ze kwamen tot vlak langs de boot; een machtig gezicht en helemaal echt.
Op enkele eilanden zijn onvoorstelbare optrekjes gebouwd voornamelijk voor de kapitaalkrachtigem van Nieuw Zeeland. Daarna naar het verste puntje in het oosten gevaren: The Hole in the Rock. Dit is een inmens groot gat in een rots waar je normaal gesproken met een boot door kunt varen, alleen deze keer niet want de zee was te wild. Je zou bijna zeeziek worden maar die troubles bleven ons (Carli) bespaard. Na een reisje van ca. 4 uurtjes kwamen we weer aan vaste wal. Daarna zijn we in Russel nog de oudste kerk van Nieuw Zeeland wezen bezichten waarbij met name de geborduurde kussentjes op de zitbanken, het meeste opvielen. Toen afscheid genomen van Russel en weer terug richting Auckland, waar we om ongeveer 19.30u aankwamen in Orewa om te overnachten. Het was vandaag een zonnige dag, en heerlijk op het water. Wel wat verbrand, en ook nog leuk om te melden; de zon komt op in het oosten draait via het noorden vervolgens naar het westen!
Tot de volgende keer; Maria en Carli

• 14 November 2007 - 03:15

Josien Van Boxtel:

Ha Maria en Carli
    Het is er niet eerder van gekomen om een reactie te plaatsen maar niet minder gemeend.
    Wat leuk dat we door middel van jullie leuke verhalen en foto's ook een beetje mee kunnen reizen.
    Het ziet er geweldig uit. Wel een beetje rustig aan met dat gegok he. Dat moet in Oss maar weer n's afgelopen zijn. Met ons salaris kan dat niet .
    En hier in Nieuw Zeeland. Wat een mooie natuur. Geweldig. Leuke camper ook.
    Heeeeel goede reis verder en geniet er van maar dat zal wel lukken denk ik
    Groetjes Josien

• 14 November 2007 - 06:34

Jane & Scotty:

Hi Carli & Maria, it looks like you are having a good look around. Great photos!! We look forward to seeing you here in Alexandra soon. Love Jane

• 14 November 2007 - 09:15

Sus & The Boys:

What a wonderful world huh.
    Mud in your eye,
    Sus & the Boys

• 14 November 2007 - 12:10

Antoinette:

Waren we nog maar meegegaan! Nee, onze tijd komt wel weer, maar het begint wel te kriebelen bij jullie enthousiaste verhalen en prachtige plaatjes!

Veel liefs vanuit koud maar zonnig Loosbroek!

• 14 November 2007 - 14:42

Ans:

Mooie titels onder de foto's!!!!
    Ik begrijp van Angela dat er meerdere andere verschijnselen zijn in NZ, zoals bij de opkomst van de zon )hun dochter zit nu ook in NZ')! We horen ze nog wel!
    Veel plezier verder.

• 14 November 2007 - 15:37

Antoinette B:

Ik vind die fietshelmen jullie geweldig staan! En die internetcaravan is ook heel bijzonder! Het is woensdag, dus ik ben aan het koken voor de "wereldreizigers", gelukkig zijn het geen moeilijke eters, ze lusten alles....
    Veel liefs uit een regenachtig Lith en we kijken uit naar de volgende update!

• 15 November 2007 - 09:52

Jessica:

Super mooie foto's en wat lijkt het mij geweldig om dolfijnen zo dichtbij te zien.Ben jaloers op de enorme camper en dat voor twee personen, moet geweldig zijn. Hier is het nu nog wit op de daken van de vorst!!!

• 15 November 2007 - 11:02

Maarten Vd Doelen:

Hallo Carli en Maria!

Fantastisch om jullie berichten te lezen en die mooie foto's te zien! Volgens mij vermaken jullie je wel. Ik wens jullie heel veel plezier nog daar!

Maarten van der Doelen (BigBand)

PS: Kijk ook eens op joepmarcrens.waarbenjijnu.nl, dat zijn drie vrienden van me die nu aan het backpacken zijn in Australië!

• 15 November 2007 - 13:34

Sanne Bongers:

Hay tio en tia,
    Met mijn vriendin jullie verhaal aan het lezen, we hebben net besloten dat wij later ook zo'n mooie vakanties willen maken! Kan hier helaas de foto's niet zien. Wie rijdt er trouwens in dat bakbeest van een huis op wielen?
    Leuke site ook van de thuisblijvers trouwens haha.
    Heel veel plezier in NZ!
    kus sanne

• 15 November 2007 - 18:29

Annie:

Hoi Maria en Carli,
    Het ziet er prachtig uit bij jullie. Ook de foto's zijn erg mooi.
    Nog heel veel plezier.
    Groeten Annie

• 15 November 2007 - 22:49

Henry Bisschops:

Hoi Carli en Maria,

Fantastisch wat jullie allemaal meemaken en geweldig dat we het zo mee kunnen beleven. De camper ziet er ook heel goed uit, zelfs nog meer luxe dan jullie normaal gewend zijn op de camping... Schitterende natuur in Nieuw Zeeland en vooral de dolfijnen van zo dichtbij lijkt me helemaal te gek. Prachtige foto's tot nu toe. Nog heel veel plezier gewenst de rest van de vakantie.

Groetjes.

• 16 November 2007 - 21:02

Wilma:

Hi Oom en tante,

Wat een superverhalen allemaal en hele mooie foto's!!

Geniet er nog maar lekker van
    groetjes
    Annie, Martijn, Anke en Wimla

• 17 November 2007 - 00:31

Neven & Tania:

Hi Karli and Maria!
    Once again many thanks for visiting our place, we really have had a good time with both of you.
    We see from fantastic photos how you are also enjoying in NZ, so we wish you also have a great remaining of your holidays and a safe return back home.
    Greetings from Neven and Tania

PS Do they have low fat food over there as well?